Mauritānijas prezidentu sašauj, operē un aizved uz Franciju (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mauritānijas prezidentu Mohamedu uld Abdelazizu sašāvis kāds bruņoto spēku karavīrs, viņam veikta operācija un viņš aizvests tālākai ārstēšanai uz Franciju.

Sestdienas vakarā, kad prezidenta autokortežs bija ceļā no viņa ārpilsētas rezidences uz galvaspilsētu Nuakšotu, kāds karavīrs uz valsts galvu atklāja uguni no militārās patruļas automašīnas. Lai gan valdība paziņoja, ka uz Abdelazizu izšauts kļūdas dēļ, jo karavīrs neesot sapratis, ka brauc prezidents, anonīms avots drošības struktūrās aģentūrai AFP teica, ka tas esot bijis atentāta mēģinājums. Atvaļinātais ģenerālis Abdelazizs īsteno militāru kampaņu pret teroristu tīkla «Al Qaeda» atzaru Ziemeļāfrikā, un «Al Qaeda» kaujinieki jau vairākkārt mēģinājuši viņu nogalināt.

Oficiāli netiek atklāts, kur 55 gadus vecais Abdelazizs ievainots, un amatpersonas vienīgi paziņojušas, ka prezidenta dzīvība neesot apdraudēta. Viņam svētdien veikta operācija slimnīcā Nuakšotā un pēc tās prezidents televīzijā uzrunāja tautu.

«Es vēlos nomierināt [valsts iedzīvotājus] attiecībā uz savu veselību pēc šī incidenta, kuru kļūdas dēļ pastrādāja militārā vienība,» sacīja prezidents, pie kura slimnīcā bija ieradušies premjerministrs Mulaje uld Mohameds Laghdafs un itas augstas civilās un militārās amatpersonas.

Pēc tam Abdelazizs ar lidmašīnu aizvests uz Francijas galvaspilsētu Parīzi, lai tur turpinātu viņa ārstēšanu. Pēc neoficiālu avotu teiktā, viņš ievainots rokā un, iespējams, arī vēderā.

Abdelazizs nāca pie varas militārā apvērsumā 2008.gadā un uzvarēja 2009.gadā sarīkotajās prezidenta vēlēšanās.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu