Romnijs apsteidz Obamu Amerikas latviešu aptaujā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čikāgas latviešu mājas lapa – cikaga.com aicināja Amerikas latviešus piedalīties aptaujā pēc ASV viceprezidenta kandidātu televīzijas debatēm. Lasītāju aptaujas rezultātu apkopojums liecina: 47% uzskata, ka debašu uzvarētājs bija republikāņu viceprezidenta amata kandidāts Pols Raiens. Pašreizējais ASV viceprezidents Džo Baidens saņēma 44%.

Uz otro jautājumu - ja vēlēšanas būtu šodien, par ko jūs balsotu, 58% atbildēja, ka balsotu par Mitu Romniju un Polu Raienu. Pirms nedēļas, pēc pirmajām prezidenta debatēm, 53% izteica gatavību balsot par Obamu un tikai 44% par Romniju.

Šī nav zinātniska aptauja, bet cikaga.com rezultāti tiek atspoguļoti citviet. Piemēram, CNN pasūtītā aptaujā 48% nosauca republikāni Raienu par debašu uzvarētāju. Mits Romnijs, pēc pirmajām debatēm sabiedriskās domas aptaujās pirmoreiz apsteidza savu vēlēšanu sāncensi.

Šo pārmaiņu var manīt starp Amerikas latviešiem, bet vēl straujākā tempā. 58% atbildēja, ka balsotu par Mitu Romniju, ja vēlēšanas būtu šodien.

Amerikas latviešu kopienas lielākā daļa tradicionāli atbalstījusi republikāņus.

Galvenokārt sakarā ar partijas vēsturisko stingro nostāju pret komunismu un naidīgo PSRS. Tas ir mainījies pēdējos gados, sevišķi starp jaunākiem Amerikas latviešu vēlētājiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu