Obama piedalās iepriekšējā balsošanā prezidenta vēlēšanās (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama, kurš ir 6.novembrī paredzēto prezidenta vēlēšanu kandidāts no Demokrātu partijas, ceturtdien piedalījās tajās, nobalsojot iepriekš Čikāgā, kur ilgu laiku bija dzīvojis.

Vairākos ASV štatos ir atļauta iepriekšēja balsošana. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka no tiem, kas plāno tajā piedalīties, vairākums atbalsta Obamu, nevis viņa vēlēšanu sāncensi Mitu Romniju no Republikāņu partijas.

Obama, kurš ir devies divu dienu ilgā vēlēšanu kampaņas braucienā pa astoņiem štatiem, ir pirmais ASV prezidents, kurš prezidenta vēlēšanās nobalsojis iepriekš.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina par abu kandidātu līdzīgām izredzēm uzvarēt, bet aktīva iepriekšēja balsošana būtu labvēlīga Obamam, tāpēc tās veicināšana ir svarīga daļa viņa vēlēšanu stratēģijā.

«Jums visiem, kas vēl nav balsojuši iepriekš, es gribu pateikt, ka tas ir neticami efektīvs process. Tas nozīmē, ka jūs varat nobalsot, nedomājot par to, vai būs jāizbrīvē laiks no darba vai kā paņemt bērnus [no bērnudārza],» sacīja Obama pēc nobalsošanas Mārtina Lutera Kinga sabiedriskajā centrā Čikāgā.

«Ja vēlēšanu dienā kaut kas notiks, jūs jau būsiet parūpējušies par tām. Ja būs slikti laikapstākļi, jūs nesamirksiet. Vai ja Čikāgā snigs. Tas tiešām bija ērti,» sacīja Obama. «Es nevaru jums pateikt, par ko es nobalsoju,» viņš jokojot piebilda.

Pirmā lēdija Mišela Obama nobalsoja jau 15.oktobrī neklātienē pa pastu.

Tiek lēsts, ka iepriekšējā balsošanā ASV prezidenta vēlēšanās jau ir piedalījušies 7,2 miljoni cilvēku un ka pirms vēlēšanu dienas to izdarīs apmēram 35% elektorāta.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu