Somālijā noslepkavots komiķis, kurš jokojis par islāmistiem (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo pirmdien nošauts valstī populārais komiķis Varsams Širs Avale, kurš pazīstams ar saviem jokiem par islāmistu teroristu grupējumu «Al Shabab».

Tiek uzskatīts, ka «Al Shabab» ir cieši saistīts ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu «Al Qaeda». Policija uzsākusi notikušā izmeklēšanu, solot saukt pie atbildības vainīgos.

«Divi pistolēm bruņojušies vīrieši sašāva (..) viņu netālu no viņa mājas, (..) viņš nomira īsi pēc tam slimnīcā,» atklāja Avales kolēģis radiostacijā «Kulmiye».

Pirms pievienošanās radiostacijas komandai Avale iemantoja atpazīstamību kā komponists, sadarbojoties ar Somālijas Nacionālās armijas orķestri. Augustā Somālijā tika nogalināts vēl viens «Kulmiye» komiķis un notikuši uzbrukumi arī citiem mediju pārstāvjiem.

Starptautiskā preses un vārda brīvības organizācija «Reportieri bez robežām» 2012.gadu jau nodēvējuši par žurnālistiem nāvējošāko gadu Somālijas vēsturē, norādot, ka tas jau pārspējis 2009.gadu, kad šajā valstī tika nogalināti deviņi mediju pārstāvji.

Šogad Somālijā nogalināti jau vismaz 17 žurnālisti. Vairākās slepkavībās tiek vainoti «Al Shabab» kaujinieki, bet pārējie gadījumi tiek saistīti ar varas cīņām valstī.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu