108 gadus veca amerikāniete pirmo reizi vēlē; balss Obamam (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

108 gadus veca ASV Dienvidkarolīnas štata iedzīvotāja Džoana Dženkinsa ir pirmoreiz piedalījusies vēlēšanās, atbalstot prezidenta Baraka Obamas ievēlēšanu uz otru amata termiņu, ziņoja vietējais laikraksts «Island Packet».

43 gadus vecā Arinetija Fergusone pastāstīja, ka viņas māsīca Dženkinsa savā ilgajā mūžā nekad nebija balsojusi vēlēšanās. Savukārt šajā ASV prezidenta vēlēšanu sezonā viņa dedzīgi vēlējusies nobalsot par Obamu.

«Viņa tiešām uzbudinās katru reizi, kad redz prezidentu Obamu televīzijā,» sacīja Fergusone.

Dženkinsa bija nobažījusies, ka nevarēs nobalsot, jo viņa neprot lasīt un rakstīt un viņai nav štata izdotas identifikācijas kartes. Vēlēšanu ierēdņi tomēr sacīja, ka nesen pieņemtais likums par vēlētāju identifikācijas kartēm neattiecas uz šā gada vēlēšanām un Dženkinsas ārsts piedāvājis palīdzēt viņai reģistrēties.

Fergusone sacīja, ka palīdzējusi māsīcai aizpildīt biļetenu balsojumā pa pastu, nolasot viņai prezidenta kandidātu un viceprezidenta kandidātu vārdus. «Viņa izrādīja interesi, tikai sadzirdot Obamas vārdu,» stāstīja Fergusone.

ASV prezidenta vēlēšanas, kurās kandidē Obama no Demokrātu partijas un Mits Romnijs no Republikāņu partijas, notiks 6.novembrī. Dažos štatos ir iespēja vēlēšanās nobalsot iepriekš, ko jau izdarījis pats Obama, vai nobalsot neklātienē pa pastu, ko izdarījusi pirmā lēdija Mišela Obama.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu