Romnijs reklāmās pret Obamu vēršas ar netīriem līdzekļiem (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta vēlēšanu kandidāta Mita Romnija kampaņa ceturtdienas vakarā demonstrēja jaunu televīzijas reklāmu, kurā viņa sāncensis Baraks Obama tiek saistīts ar Floridas latīņamerikāņiem netīkamām personībām - Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu un Kubas prezidenta Raula Kastro meitu Marielu.

Reklāma, kuras mērķis acīmredzot ir samazināt latīņamerikāņu vēlētāju atbalstu Obamam, tika pārraidīta Floridas štatā, kur sabiedriskās domas aptaujās Obamam un Romnijam ir līdzīgi reitingi.

Reklāmā vispirms spāņu valodā tiek uzdots jautājums: «Kurš atbalsta Baraku Obamu?» Pēc tam tajā parādās Čavess no apmēram mēnesi veca videoieraksta, kurā viņš saka: «Ja es būtu amerikānis, es balsotu par Obamu.»

Pēc Čavesa reklāmā tiek parādīta seksoloģe un geju tiesību aktīviste Mariela Kastro, sakot: «Es balsotu par prezidentu Obamu.»

Reklāmā arī iekļauts nelaiķa revolucionārs Če Gevara, kurš Kubā tiek cildināts kā varonis, bet kuru nicina Floridā dzīvojošie kubiešu trimdinieki.

Floridā dzīvo daudz latīņamerikāņu, kas tur ieradušies, bēgot no Kubā un Venecuēlā valdošajiem kreisajiem režīmiem.

Romnija kampaņas reklāma tika demonstrēta piecas dienas pirms 6.novembrī paredzētajām ASV prezidenta vēlēšanām, kurās Obamam un Romnijam ir līdzīgas izredzes uzvarēt.

Obamas kampaņas pārstāvis Dens Restrepo paziņoja, ka šī reklāma «sagroza» reālo situāciju un parāda Romnija «izmisumu» vēlēšanu kampaņas pēdējās dienās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu