Pirmajā simboliskajā balsojumā - rezultāts neizšķirts (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelielajā Diksvilnočas ciematiņā, kur saskaņā ar tradīciju tiek sākta balsošana ASV prezidenta vēlēšanās, otrdien abi galvenie kandidāti guvuši vienādu balsu skaitu, ziņo tīmekļa vietne «Huffington Post».

Pat katru no pretendentiem - gan par pašreizējo prezidentu baraku Obamu, gan par viņa sāncensi - republikāņu kandidātu Mitu Romniju - nobalsojuši pieci vēlētāji.

Saskaņā ar senu tradīciju ASV prezidenta vēlēšanās pirmie pie balsošanas urnām Ņūhempšīrā dodas Diksvilnočas un Hārtslokeišenas iedzīvotāji.

Citviet vēlēšanu iecirkņi vēl slēgti

Diksvilnoča jau 40 gadus ir pirmā vieta ASV, kas demonstrē valstij savu politisko izvēli vairākas stundas pirms durvis ver vēlēšanu iecirkņi pārējā valstī.

Savukārt Hārtslokeišenā šī tradīcija sākās 1948.gadā, taču tad uz ilgāku laiku tika atmesta, paužot neapmierinātību ar pārlieku lielo mediju uzmanību. Tomēr tradīcija atkal tika atdzīvināta 1996.gadā.

Štata īpatnība - balsot var jau pēc pusnakts

Ņūhempšīras štata likumi nenosaka, kad vēlēšanu iecirkņiem jāsāk darboties, un tāpēc mazpilsētu iedzīvotāji var balsot jau tūlīt pēc pusnakts.

Šī ir pirmā reize vēsturē, kad balsojums Diksvilnočā ir neizšķirts.

2008.gadā Obama Diksvilnočā ieguva 15 balsis, kamēr par republikāņu kandidātu Džonu Nakeinu nobalsoja seši ciemata iedzīvotāji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu