Vairākos ASV štatos nobalso par marihuānas legalizēšanu (34)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairākos ASV štatos otrdien vēlētāji referendumos, kas tika rīkoti līdzās vēlēšanām, atbalstījuši marihuānas legalizēšanu.

Kolorādo kļuvusi par pirmo ASV pavalsti, kurā vēlētāji otrdien atbalstījuši marihuānas legalizēšanu. Kā vēsta laikraksts «Denver Post», šo ierosinājumu atbalstījuši 52,7% štata vēlētāju, bet 47,3% balsojuši pret. Tikmēr telekanāls CNN ziņo, ka balsu samērs šajā referendumā bijis 53% pret 47%.

Līdzīgi referendumi otrdien tika rīkoti arī Oregonā un Vašingtonā.

Vašingtonā referendumam nodoto likumprojektu atbalstījuši 55% vēlētāju, bet 45% savu balsi atdevuši pret šo ierosinājumu, liecina rezultāti pēc 50% balsu apkopošanas.

Ar nelielu pārsvaru noraida

Tikmēr Oregonā, kā liecina CNN rīcībā esošā informācija, vēlētāji noraidījuši marihuānas legalizēšanu. Pret šo ierosinājumu nobalsojuši 55%, bet 45% balsojuši par, liecina dati pēc 47% balsu saskaitīšanas.

Montānā un Arkanzasā vēlētāji tikmēr otrdien lēma par marihuānas izmantošanu medicīniskiem mērķiem. Šo referendumu iznākums pagaidām nav zināms.

Lemj arī par geju laulībām

Jau ziņots, ka līdz ar ASV prezidenta vēlēšanām amerikāņiem dažādās pavalstīs otrdien bija iespēja izšķirt arī virkni citu jautājumu, sākot ar geju laulībām un beidzot ar novecojušo segregācijas normu atcelšanu Alabamas štata konstitūcijā.

Kopumā 27 pavalstīs vēlētājiem tika dota iespēja piedalīties 172 štata mēroga referendumos, kā arī nobalsot par virkni vietējo iniciatīvu.

Daudzas no iniciatīvām nodotas balsošanai, cerot vēlētājus aizvilināt uz vēlēšanu iecirkņiem, līdz kuriem citādi daļa pilsoņu nemaz neaizietu.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu