Tautieši Maskavā atzīmē Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Republikas vēstniecībā Krievijas Federācijā pulcējās Maskavas Latviešu kultūras biedrības (MLKB) pārstāvji un tautieši, lai atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 94.gadadienu, informēja vēstniecībā.

Svinīgais pasākums iesākās ar Kalpojumu vēstniecības dievnamā, ko vadīja Rīgas Sv.Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš. Dievkalpojumā ar muzikālo pavadījumu uzstājās Maskavas Latviešu kultūras biedrības koris «Tālava» un Maskavas latviešu ansamblis «11.tramvajs». Ērģeles spēlēja pianiste Alla Šubina.

Pēc Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzrunas tautiešiem un himnas noklausīšanās Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja teica svētku uzrunu. «Esmu gandarīts, ka vēstniecībai ir izveidojusies profesionāla un sirsnīga sadarbība ar Maskavas Latviešu biedrību. Šī gada laikā esam Maskavā kopīgi atklājuši divas izstādes, koris »Tālava« un ansamblis »11.tramvajs« regulāri nodrošina vēstniecības pasākumus ar muzikālo pavadījumu, biedrības biedri aktīvi apmeklē vēstniecības rīkotos pasākumus,» uzrunājot latviešu kopienu, teica vēstnieks Skuja.

Vēstnieks pasniedza MLKB priekšsēdētājam Jānim Dambītim un kora «Tālava» diriģentei Tamārai Semičevai Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas atzinības rakstus par ieguldījumu latviskās izglītības veicināšanā.

Viesus sveica MLKB priekšsēdētājs Jānis Dambītis, Krievijas Latviešu kongresa priekšsēdētāja Lauma Vlasova, kā arī Lietuvas un Igaunijas kultūras biedrību vadītāji.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu