Jokdari publicē sludinājumu profesionāla slepkavas amatam (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jokdari britu oficiālā pilsoņu un valdības saskarsmes mājaslapā «Directgov» ievietojuši viltus britu slepenā dienesta darba sludinājumu, it kā meklējot profesionālu slepkavu valsts ienaidnieku likvidēšanai ārzemēs, raksta informācijas tehnoloģiju portāls «TechCrunch».

Sludinājums publicēts interneta vietnē, kas aptuveni atbilst oficiālajam Latvijas portālam «Latvija.lv», kuru var izmantot, lai kontaktētos un iegūtu informāciju no dažādām valsts pārvaldes iestādēm. Sludinājumā teikts, ka Lielbritānija «Secret Intelligence Service» meklē «mērķa likvidēšanas speciālistu», kura uzdevums būs doties uz ārzemēm un «likvidēt» indivīdus, kuri apdraud «sabiedrisko kārtību».

Kā raksta «TechCrunch», sludinājums gandrīz līdz beidzamām rindkopām ir rakstīts «birokrātiskā valdības valodā», uzskaitot, ka pretendentiem jābūt ar militāru pieredzi un prasmi rīkoties ar snaipera šauteni, gataviem ceļot uz ārzemēm neuzkrītošā veidā, un, vajadzības gadījumā, pēc uzdevuma veikšanas svešu valsti atstāt «nestandarta veidā».

Tikai rindkopā, kurā teikts, ka «darbs ir piemērots tiem, kas vēlas, lai kokteili »Martini« sakrata, nevis apmaisa» var saprast, ka «sludinājums» ir ar atsaucēm uz izdomāto spiegu romānu un filmu tēlu Džeimsu Bondu, kurš vienmēr pasūta šādi gatavotu dzērienu.

Darba apraksts arī atbilst, iespējams, tikai daļēji izdomātam stāstam, ka britu slepenajam dienestam ir nodaļa «00», kuras aģentiem ir tiesības nogalināt un kur Bondam ir piešķirts no filmām un Iana Fleminga romāniem pazīstamais skaitlis «007».

Kā raksta portāls, nav skaidrs, vai viltus sludinājums ievietots, uzlaužot «Directgov», vai arī to kā joku paveicis kāds autorizēts lietotājs. «TechCrunch» atsaucas uz kādu IT nozares speciālistu, kurš atzīst, ka iegūt tiesības ievietot darba sludinājumus «Directgov» nav grūti, pietiek reģistrēties kā darba devējam.

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību par viltus sludinājuma ievietošanu, taču tas samēra strauji kļuvis par izsmiekla un diskusiju objektu «Twitter» un citos sociālajos tīklos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu