Arī Brēmene nolēmusi atzīt islāma svētkus (33)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brēmene nolēmusi sekot Hamburgas piemēram un kļūt par otro Vācijas federālo zemi, kas atzīst islāma svētkus.

«Esmu iepriecināts, jo islāms un musulmaņi ir daļa no mūsu pilsētas un daļa no mūsu dzīves,» piektdien, parakstot vienošanos ar vietējo musulmaņu kopienu, apliecināja pilsētas mērs Jenss Bērnsens.

Noslēgtā vienošanās apliecina «savstarpēju atzīšanu un savstarpēju cieņu pret vērtībām,» piebilda mērs. Saskaņā ar noslēgto līgumu musulmaņiem būs tiesības uz islāma svētku laiku paņemt brīvdienas, lai gan tās nebūs atmaksātas.

Lai vienošanās stātos spēkā, tā vēl jāapstiprina Brēmenes parlamentam un pilsētas vadībai. Pirms divām nedēļām līdzīga vienošanās tika parakstīta Hamburgā. Tā paredz musulmaņu bērnu reliģisko apmācību skolās un islāmticīgo svētku dienu atzīšanu no federālās zemes puses.

Hamburgā dzīvojošie musulmaņi varēs neapmeklēt darbu trīs musulmaņu svētku laikā, taču šīs brīvdienas tiks atskaitītas no ikgadējā atvaļinājuma.

Līdz šim darba devēji varēja izlemt, vai ļaut musulmaņiem reliģisko svētku laikā neierasties darbā. Savukārt musulmaņi apņēmušies ievērot Vācijas pamatvērtības, tostarp reliģisko iecietību un dzimumu līdztiesību.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu