Vašingtonā legalizēta marihuāna un viendzimuma laulības (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonas štatā vienā dienā legalizēta gan marihuāna, gan viendzimuma, laulības, raksta newsru.com.

Vašingtonas štatā, līdzīgi kā citos, līdz ar ASV prezidenta vēlēšanām notika vairāki referendumi - iedzīvotāji tajos balsojot atbalstīja viendzimuma laulību atzīšanu un marihuānas legalizēšanu mazos apmēros un personīgām vajadzībām.

Vašingtona kļuvusi par pirmo no ASV štatiem, kur marihuāna legalizēta, - iepriekš 1998.gadā štatā tika legalizēta marihuānas lietošana medicīniskos nolūkos.

Marihuānas lietošana gan būs atļauta tikai mājās, jo sabiedriskā vietā par to, kā līdz šim, paredzēts sods.

Iedzīvotāji, kas vecāki par 21 gadu, netiks sodīti, ja pie viņiem atrastais marihuānas daudzums nepārsniegs vienu unci jeb 28,3 gramus.

Neskaidrības gan pagaidām rada legāla marihuānas iegādāšanās, jo, saskaņā ar likumu, tas vēl vismaz gadu tiks uzskatīts par likuma pārkāpumu.

Gan marihuānas, gan viendzimuma laulību legalizācija Vašingtonas štatā oficiāli notiek ceturtdien. No šodienas štata atbildīgās iestādes formāli var pieņemt pieteikumus viendzimuma laulību reģistrācijai.

Drīzumā marihuāna varētu tikt legalizēta arī Kolorado štatā - arī tur iedzīvotāji referendumā atbalstījuši tās legalizēšanu.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu