ANO brīdina Asadu neizmantot ķīmiskos ieročus (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Bans Kimūns ceturtdien paziņoja, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads būs jāsauc pie atbildības, ja viņa režīms izmantos ķīmiskos ieročus cīņā pret nemieriem valstī.

«Esmu paudis savas bažas Sīrijas valdībai un pirms divām dienām nosūtīju vēstuli prezidentam Asadam,» Bans teica žurnālistiem Bagdādē kopīgā preses konferencē ar Irākas premjerministru Nuri al Maliki.

«Jebkurā gadījumā ir jāsauc pie atbildības tie, kas izmanto ķīmiskos ieročus,» uzsvēra ANO ģenerālsekretārs un norādīja, ka ķīmisko ieroču izmantošana rada nopietnas sekas.

Sīrijas valdība, kas cīnās, lai nepieļautu galvaspilsētas Damaskas krišanu nemiernieku spēku rokās, uzstāj, ka tā neizmantos ķīmiskos ieročus, tomēr ASV ir paudušas bažas, ka bruņoto opozicionāru gūtais pārākums kaujās var mudināt Asadu sākt izmantot arī ķīmiskos ieročus.

ASV bažījas, ka ķīmisko ieroču noliktavas var kļūt nedrošas un ieroči nonākt ASV un to sabiedrotajiem nedraudzīgu spēku rokās.

Arī ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka Asadam ir jārēķinās ar sekām, ja viņa režīms izmantos ķīmiskos ieročus pret saviem iedzīvotājiem, savukārt Sīrijas Ārlietu ministrijas amatpersona pirmdien paziņoja, ka Sīrija «nekad un nekādos apstākļos» neizmantos ķīmiskos ieročus pret saviem iedzīvotājiem.

Laikraksts «New York Times» nesen vēstīja, ka Sīrijā tiek pārvietoti ķīmiskie ieroči.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu