Sīrijas superierocis - ar videospēļu pulti darbināms tanks (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sīrijas nemiernieki radījuši paši savu superieroci - pašdarinātu bruņumašīnu, kuras ieroči tiek darbināti ar pulti kā videospēlē, raksta «Daily Telegraph».

Lai gan superieroča izskats nav no pievilcīgajiem - no attāluma tas atgādina sarūsējušu metāla kasti -, tas esot gana efektīvs.

Foto: AFP/LETA

Mašīna aprīkota ar piecām kamerām, un ārpusē notiekošo transportlīdzekļa vadītājs vēro monitorā. Ārpusē piestiprināti arī vairāki jaudīgi ieroči, kuru vadība tiek veikta, izmantojot videospēlēm domātu pulti.

Foto: AFP/LETA

Sīrijas nemiernieki ar lepnumu stāsta, ka izgudrojums «100% radīts Sīrijā». Bruņumašīna tiek saukta «Sham II», tādējādi velkot paralēles ar senās Sīrijas nosaukumu.

Bruņmašīnas radītāji stāsta, ka būvniecība ilgusi mēnesi.

Transportlīdzeklī ir vieta vadītājam un šāvējam, kuram ir pašam savs monitors, kas savienots ar vienam šaujamierocim piestiprinātu kameru.

Foto: AFP/LETA

Abi cilvēki «Sham II» iekšienē esot pilnībā pasargāti - sienas ir 2,5 centimetrus biezas un var izturēt apšaudes pat no 23 mm ložu ieročiem. Pēc ierīces izgudrotāja teiktā, briesmas draudētu vien raķešu, granātmetēja vai tanka apšaudes gadījumā.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu