Ziemeļkorejā masu sēras - gads kopš līdera nāves (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkoreja pirmdien sēro, pieminot pagājušā gada 17.decembrī mirušo valsts vadītāju Kimu Džongilu (Čeniru), ziņoja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Jaunais Ziemeļkorejas vadītājs Kims Džonguns (Čenins) un viņa sieva Ri Soldžu, kā arī simtiem komunistiskās partijas un armijas augstāko amatpersonu izrādīja cieņu aizgājējam Phenjanā esošajā Kumsusanas mauzolejā, kur atdusas Kims Džongils un viņa tēvs - Ziemeļkorejas dibinātājs Kims Ilsungs (Irsens).

Mauzoleja fasādi rotāja Kima Džongila un Kima Ilsunga portreti zem pusmastā nolaista karoga.

Pēc tam rindās pie mauzoleja nostājās simtiem tūkstoši cilvēku - gan militārpersonas, gan civilisti, godinot aizgājēja piemiņu ar klusuma brīdi. Viņi arī noklausījās no mauzoleja balkona teiktu runu, kurā tika cildinātas Kima Džongila cēlās īpašības.

Ceremoniju tiešraidē demonstrēja valsts televīzija un emocionāli komentēja diktore. «Mūsu tauta un armija ar asarām acīs ilgojas pēc mūsu mīļā tēva saulainā smaida. Mēs ar nepanesamām ilgām skumstam pēc jums un visām dienām, kuras bijām pavadījuši kopā ar jums,» sacīja diktore.

Starp tiem, kas pirmie godināja Kima Džongila piemiņu, bija zinātnieki, kas bija strādājuši pie pagājušonedēļ veiksmīgi palaistās Ziemeļkorejas raķetes.

Kims Džongils nomira pagājušā gada 17.decembrī, bet par to tika oficiāli paziņots tikai pēc divām dienām. Pēc viņa nāves par valsts vadītāju kļuva viņa trešais dēls Kims Džonguns.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu