Ziemeļkorejas līderis aicina valstī attīstīt lielākas raķetes (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Džonguns (Čenins) devis rīkojumu zinātniekiem un tehniķiem un citiem bruņojuma attīstība iesaistītajiem valstī radīt lielākas raķetes.

Ziemeļkorejas oficiālā Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) vēstīja, ka banketā par godu raķetes, kas ievirzīja orbītā Zemes novērošanas satelītu, palaišanai šomēnes, Kims teica sanākušajiem, ka «jums ir jāattīsta un jāpalaiž daudz vairāk dažādu darbojošos satelītu, tostarp sakaru satelītu, kā arī jāattīsta raķetes ar lielāku kravnesību».

Ziemeļkorejas līderis uzsvēra, ka ar raķetes palaišanu valsts pasaules priekšā ir apliecinājusi savas «neatkarīgās un likumīgās tiesības izmantot kosmosu miermīlīgiem mērķiem».

Kims piebilda, ka raķete, satelīts un uzraudzības ierīces «100% ir vietējā ražojuma».

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja 12.decembrī palaida raķeti, kas ievirzīja orbītā Zemes novērošanas satelītu. Rietumvalstis tomēr uzskata, ka ar šo raķetes palaišanu Ziemeļkoreja veikusi aizliegtu starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Šis bija pirmais veiksmīgais Ziemeļkorejas trīspakāpju raķetes izmēģinājums. Iepriekšējais Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājums aprīlī bija neveiksmīgs, jo raķete «Unha-3» neilgi pēc starta eksplodēja un iekrita jūrā uz rietumiem no Korejas pussalas.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu