Komunistiskā Ķīna darba nometnes likvidēšot jau šogad (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnā tiek plānots šogad likvidēt bēdīgi slavenās darba pāraudzināšanas nometnes, pirmdien ziņoja valsts mediji, atsaucoties uz augsta ranga tieslietu ierēdņa teikto.

Komunistu pārvaldītajā Ķīnā cilvēkiem var tikt piespriesta pāraudzināšana darba nometnē uz laiku līdz četriem gadiem, un lēmumu par to pieņem policijas komisija bez atklātas tiesas.

Nometņu pretinieki ir paziņojuši, ka tās tiek izmantotas, lai apklusinātu valdības kritizētājus un iespējamus petīciju iesniedzējus pret ierēdņiem.

Laikraksts «China Daily» pirmdien citēja Ķīnas Tieslietu biedrības direktora vietnieka Čeņa Dzipina teikto, ka kādā svarīgā sanāksmē ir nolemts ierobežot šo nometņu izmantošanu, līdz Nacionālais tautas kongress (parlaments) tās likvidēs.

Čeņs sacīja, ka laodzjao (darba pāraudzināšanas) nometnes «deva ieguldījumu laikā, kad Ķīnas Komunistiskā partija nostiprināja republiku un laboja sociālo iekārtu, bet tagad Ķīnā ir labi izveidotas tieslietu sistēmas».

Nacionālais tautas kongress 1957.gadā apstiprināja laodzjao nometņu izveidošanu, un arī to likvidēšanai ir vajadzīgs parlamenta akcepts. Ir gaidāms, ka Nacionālā tautas kongresa nākamā sesija notiks martā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu