Itālijas premjers pārliecināts, ka briti izvēlētos palikt ES (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas premjerministrs Mario Monti trešdien Davosā notiekošajā Pasaules ekonomikas forumā pauda pārliecību, ka briti referendumā, ja tāds tiktu rīkots, nobalsotu par palikšanu Eiropas Savienībā (ES).

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, trešdien uzstājoties ar ilgi gaidīto un vairākkārt atlikto runu par valsts attiecībām ar ES, rosināja pēc nākamajām vēlēšanām rīkot referendumu par Lielbritānijas dalību blokā.

«Es esmu pārliecināts, ka gadījumā, ja notiks referendums, Lielbritānijas pilsoņi izlems palikt ES un piedalīties tās nākotnes veidošanā,» paziņoja Monti.

«Es domāju, ka ES nav nepieciešami nelabprātīgi eiropieši. Mums izmisīgi nepieciešami labprātīgi eiropieši,» izpelnoties foruma dalībnieku aplausus, uzsvēra Monti.

Viņš pauda pārliecību, ka šāda tieša jautājuma uzdošanai vēlētājiem ir savas priekšrocības, jo referenduma gadījumā tiktu skaidri formulētas visas priekšrocības un izmaksas, kas saistītos ar attiecīgo lēmumu, kas savukārt ļautu izdarīt izvēli, kas būtu visu eiropiešu interesēs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu