Dublinas lidostā aiztur latviešus – cigarešu kontrabandistus (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas sākumā Dublinas lidostā tika arestēti divi vīrieši, kas mēģināja no Kanāriju salām slepus ievest valstī kopumā 44 560 cigaretes, raksta baltic-ireland.ie.

Cigaretes bagāžā muitniekiem atklāt palīdzējis dienesta suns Frenkijs.

Viens no aizturētajiem bija Latvijas valstspiederīgais, kurš norādījis, ka dzīvo Grankanārijas salā, un kura personība netiek atklāta. Viņa bagāžā tika atrastas 14 600 cigarešu «Ronhill», kuru kopējā mazumtirdzniecības vērtība ir 6658 eiro, bet potenciālie zaudējumi Īrijas valsts kasei – 5244 eiro.

Vīrietis tika arestēts un tiks paturēts apcietinājumā līdz tiesas sēdei 29.janvārī.

Savukārt otrs aizturētais bija 36 gadus vecais latvietis Salvis Ansons, kurš norādījis, ka dzīvo Tenerifē. Viņa bagāžā muitnieki atrada 29 960 «Ronhill» cigaretes. Cigarešu mazumtirdzniecības cena ir 13 663 €, bet potenciālais zaudējums valsts kasei – 12 592 €. Ansons tika apcietināts un nākamajā dienā stājās tiesas priekšā, kur atzina savu vainu apsūdzībā par cigarešu kontrabandu. Tiesa viņam piesprieda divu mēnešu cietumsodu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu