Nigērijā nošauj 9 cilvēkus, kuri vakcinēja bērnus pret poliomielītu (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas ziemeļu pilsētā Kano bruņoti cilvēki uz motocikliem divos atsevišķos uzbrukumos piektdien nošāvuši deviņus cilvēkus, kuri nodarbojās ar vietējo bērnu vakcināciju pret poliomielītu, ziņo «Reuters».

Par notikušo neviens grupējums pagaidām nav uzņēmies atbildību, taču ir pamats domāt, ka ar slepkavībām saistīts islāmistu grupējums «Boko Haram». Grupējuma kaujinieki pēdējo nedēļu laikā vairākkārt uzbrukuši vietējiem drošības spēkiem, nosodot Rietumu medicīnas izmantošanu.

Sagaidāms, ka traģēdija kavēs pasaules veselības organizāciju centienus Nigērijā novērst poliomielītu - šis bīstamais vīruss dažu stundu laikā var izraisīt neatgriezenisku paralīzi.

«Šāvēji atklāja uguni Hotoro apgabala veselības centrā, nogalinot septiņus cilvēkus. Tikmēr Zaria rajonā notika vēl viens uzbrukums, kurā miruši divi cilvēki. Nošautie notikuma laikā valdības uzdevumā vakcinēja bērnus pret poliomielītu,» pavēstīja vietējās policijas runasvīrs.

«Boko Haram» grupējums tiek uzskatīts par nopietnāko draudu šīs Āfrikas valsts stabilitātei. Nigērija ir viena no galvenajām kontinenta enerģijas eksportētājām un tādējādi piesaista ne vien lielu ārvalstu, bet arī teroristisko grupējumu uzmanību.

Vietējie radikāļi iebilst pret Rietumu medicīnas izmantošanu valstī.

2003.gada Nigērijas musulmaņu līderi paziņoja, ka poliomielīta vakcīnas varot izraisīt neauglību un saslimšanu ar AIDS.

Rietumvalstīs bīstamā slimība tika izskausta 1950. gados.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu