Irākas kristiešu līderis: Arābu pavasaris vairojis asinsizliešanu (32)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunieceltais Irākas lielākās kristiešu kopienas patriarhs sestdien paziņojis, ka tā dēvētais arābu pavasaris ir veicinājis tikai asinsizliešanu.

Atbildot uz jautājumu par arābu pavasara ietekmi uz kristiešiem Tuvajos Austrumos, Luiss Sako atzina, ka sacelšanās, kas noveda pie Tunisijas, Ēģiptes, Jemenas un Lībijas autoritāro līderu krišanas, sākotnēji raisījušas cerības.

«Taču diemžēl, tas pavērsās citā virzienā un to pārņēma šauru interešu grupa,» intervijā aģentūrai AFP piebilda Sako. «Mēs vērojam situāciju arābu pavasara valstīs. Kur ir pavasaris? Tur ir cīņas, tur ir spriedze, tur ir asinis un korupcija.»

1.februārī Sako kļuva par haldiešu katoļu baznīcas patriarhu, nomainot Emanuelu III Delliju, kurš, sasniedzot 85 gadu vecumu, decembrī paziņoja par sava amata atstāšanu.

Haldiešu katoļu baznīcai ir aptuveni 700 000 sekotāju, un tā ir viena no vecākajām kristiešu kopienām pasaulē.

Līdzīgi citiem Irākas kristiešiem, haldieši pēc Sadama Huseina režīma gāšanas 2003.gadā piedzīvojuši vajāšanas, un daudzi no viņiem bijuši spiesti doties bēgļu gaitās.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu