Lielbritānijā lapsa mēģina no mājas iznest jaundzimušo (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/wildlifepictures

Lielbritānijā arvien lielākas raizes pilsētniekiem sagādā savvaļas lapsas. Ar traģēdiju gandrīz beidzies viens šāds incidents Londonā, kad lapsa par «medījumu» izvēlējusies jaundzimušu bērniņu, raksta «Daily Telegraph».

Pārdrošās lapsas nodomus izjauca bērna māte. Sadzirdējusi bērna kliedzienus, viņa steidzās uz blakusistabu un izraudzīja pieaugušu lapsu tēviņu, kurš zīdaini aiz rokas vilka durvju virzienā.

Lapsa bērnu neatlaida pat pēc ģimenes locekļu kliedzieniem, tāpēc sieviete dzīvniekam vairākas reizes iespēra. Tikai tad lapsa «laupījumu» atlaida un aizbēga.

Bērns bija asinīm klāts, un dzīvnieks viņam bija nokodis pirkstiņu.

Ārstiem operācijā pirkstiņu izdevies piešūt atpakaļ, taču pastāv 30 procentu iespēja, ka tas daļēji varētu zaudēt funkcionalitāti.

«Bērnam bija arī četras brūces uz galvas un zila acs. Vienai no brūcēm bija nepieciešama šūšana,» informēja ārsti.

Londonas iedzīvotāji arvien biežāk sūdzas par savvaļas lapsu sirojumiem pilsētā, kurās tās ieklīst lielākoties pārtikas meklējumos.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu