Somijā aizturēta Sīrijai paredzēta Krievijas ieroču krava (59)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Somijas muitas dienests piektdien paziņoja, ka janvārī uz kuģa Helsinku Vuosāri ostā aizturēta militāra krava, kas bijusi ceļā no Krievijas uz Sīriju.

Uz motorkuģa «Finnsun» klāja muitnieki inspekcijas laikā kādā konteinerā uzgājuši tanku rezerves daļas.

Muitas pārvaldes noziegumu izmeklēšanas nodaļa uzsākusi izmeklēšanas lietu par nelegālu militāro materiālu eksportu. Četri komandas locekļi tikuši nopratināti aizdomās turamo statusā.

«Finnsun» pieder vienai no lielākajām Baltijas jūras reģiona kuģniecībām «Finnlines». Eiropas Savienība aizliegusi ieroču pārdošanu un piegādi Sīrijai.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. Atbilstoši ANO un ASV aprēķiniem Sīriju ir pametuši vairāk nekā 750 000 bēgļu, bet vēl 2,5 miljoni ir pārvietoti Sīrijas iekšienē.

ANO augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navi Pilaja otrdien sacīja, ka bojāgājušo skaits Sīrijas konfliktā jau «tuvojas 70 000». Savukārt ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, atsaucoties uz datiem, kurus viņam sniedzis Saūda Arābijas kolēģis princis Saūds al Faisals, ceturtdien teica, ka bojāgājušo skaits Sīrijas konfliktā varētu būt jau sasniedzis 90 000.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu