Dota atļauja nacistu bagātību meklēšanai Štolpes ezerā (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas varas iestādes devušas atļauju pētniekam Jaronam Svorajam veikt izpēti un meklēšanu Štolpes ezerā, kur, ja tic nostāstiem, nacisti nogremdējuši neticamas bagātības - zeltu aptuveni miljarda dolāru vērtībā, raksta «Daily Mail».

Izraēlas pētnieks Svorajs pēc atļaujas saņemšanas pie darba gatavs ķerties jau tuvākajā laikā.

Par Štolpes ezeru gadu desmitiem klīdušas leģendas kā par neticamu bagātību paslēptuvi. Vairāki aculiecinieki apgalvo, ka Otrā pasaules kara izskaņā redzējuši, kā nacisti, izmatojot darba nometņu ieslodzīto poļu palīdzību, ezerā nogremdējuši zelta kravu.

Kopumā esot nogremdētas 18 kastes ar zeltu un platīnu, kura kopējā vērtība tiek lēsta ap miljardu latu.

Hermans Gērings (otrais no kreisās) blakus nacistiskās Vācijas vadītājam Ādolfam Hitleram. Bilde uzņemta 1940.gada jūnijā kādā Francijas ciematiņā neilgi pirms Francijas padošanās vienošanās parakstīšanas

Strādnieki pēc darba paveikšanas tikuši izvesti krastā un nošauti, lai notikušajam nebūtu liecinieku.

Īpašnieks - tuvs Hitlera līdzgaitnieks

Tiek uzskatīts, ka ezerā it kā nogremdētā zelta krava piederējusi Hermanam Gēringam, vienam no pazīstamākajiem nacistu dārgumu zagļiem. Gērings bija nacistiskās Vācijas gaisa spēku «Luftwaffe» vadītājs un tuvs Hitlera līdzgaitnieks.

Štoples ezers atrodas netālu no Berlīnes. Nacisti dārgumus ezerā esot nogremdējuši, lai paslēptu no Sarkanās armijas, kas strauji ieņēma tuvējās teritorijas.

Dārgumi meklēti jau Austrumvācijas laikā

Tiek vēstīts, ka padomju laikā ezerā, kas atradās bijušās Austrumvācijas teritorijā, intensīvi notikusi niršana, ko organizējusi slepenā policija Stasi. Tika cerēts, ka zelts varētu atrisināt Austrumvācijas naudas grūtības.

Pētnieks Svorajs norāda: pat ja dārgumi ezerā patiešām atrodas, tos klāj vismaz divus metrus bieza nosēdumu kārta, kas būs jānovāc.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu