Zviedri šokā par pusaudžiem baznīcā dalītiem «seksa diplomiem» (19)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pusaudži no Zviedrijas luterāņu baznīcas organizētās iesvētes kursu nometnes nule kā atgriezušies ar «seksa diplomiem», par ko viņu vecāki trešdien pauduši sašutumu, norādot, ka viņu 14 gadus vecās atvases aktīvai dzimumdzīvei ir par jaunu.

Apmeklējuši kursu «Mīla un seksualitāte», Zviedrijas dienvidaustrumu pilsētas Ronnebī pusaudži saņēmuši sertifikātus, kas apliecina, ka viņi ir «kvalificēti seksam».

Vikārs Matss Ūla Nīlens skaidroja, ka kursu vadījis kāds cilvēks, kurš uzdevies par Zviedrijas Seksuālās izglītības apvienības (RFSU) pārstāvi, tomēr baznīca vēlāk noskaidrojusi, ka viņš jau vairākus gadus nestrādā šajā organizācijā.

Aizdomas radušās, kad vecāki Nīlenam sūdzējušies par sertifikātiem, kuros teikts, ka viņu pusaugu bērni ir gatavi dzimumdzīvei. Vecāki arī bijuši neapmierināti, ka lektors lietojis tādus vārdus kā «atsūkāšana» un citus vulgārismus.

«Visa nometne bija organizēta ap dažādiem draudzības un attiecību aspektiem,» sacīja vikārs, piebilstot, ka lektors, kurš nometnes laikā valkājis RFSU T-kreklu, viņu faktiski nodevis.

«Agrāk jaunieši sūdzējās, ka baznīca par šiem jautājumiem nerunā,» atminējās Nīlens.

Vikārs gribējis piedalīties kādā no nodarbībām, tomēr lektors šo vēlmi noraidījis, sakot, ka vikāra klātbūtnei uz dalībniekiem būtu «bremzējošs» iespaids.

Izsniedzot 14 gadus veciem pusaudžiem sertifikātus, ka viņi var nodoties mīlas baudām, tiek pausti pretrunīgi signāli, sacīja Nīlens. «Atbilstoši Zviedrijas likumiem tiesības sākt dzimumdzīvi ir no 15 gadu vecuma.»

Kā paskaidroja RFSU preses pārstāve Jusefīna Morge, organizācija pārtraukusi seksa sertifikātu izsniegšanu jau 2007.gadā, un arī toreiz tie ir izmantoti kampaņā, kas «pamatā nav bijusi orientēta uz jauniešiem».

Kaut arī minētais lektors vairs nav RFSU darbinieks, baznīca vairākkārt lūgusi viņu uzstāties, un līdz šim sūdzību nav bijis, skaidroja RFSU propagandas programmu vadītājs Pelle Ullholms.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu