Pāvesta pagātne: viņa jaunības mīļotās sievietes stāsts (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules mediju uzmanību izpelnījusies kāda gados vecāka kundze, kura apgalvo, ka tieši viņas atraidījums varētu būt bijis par iemeslu tam, ka tagadējais pāvests Francisks nolēmis savu dzīvi veltīt reliģijai, raksta «Daily Telegraph».

76 gadus vecā Amālija Damonte norāda, ka abi izjutuši spēcīgas simpātijas pusaudžu gados un tagadējais pāvests viņai tolaik piedāvājis pat laulības. Abi tolaik dzīvojuši Buenosairesas Floresas piepilsētā.

«Ja es tevi nevaru apprecēt, tad kļūšu par mācītāju. Tā viņš man paziņoja,» stāsta Damonte.

Māsa: viņš negribēja kļūt par pāvestu

Savukārt pāvesta māsa Marija Elena Borgiljo, kura par brāli ir 12 gadus jaunāka, stāsta, ka brālis nekad nav vēlējies pāvesta krēslu un tagad esot lemts «vientulībai dzīves garumā». «Viņš negribēja būt par pāvestu. Kad mēs par to kādreiz privāti runājām, jokojām par viņa izredzēm un viņš mēdza teikt: nē, lūdzu, nē,» sieviete stāsta «The Daily Telegraph».

«Es negribēju, lai viņš kļūst par pāvestu, jo viņš viņš būs ļoti tālu prom un tā ir tāda atbildība. Bet es arī lepojos ar to, ka viņš ir jaunais pāvests, jo viņš nav no Eiropas, viņš ir latīņamerikānis, argentīnietis un viņš ir mans brālis,» viņa piebilst.

Sieviete stāsta, ka brāļa kļūšanu par pāvestu uzskata par Dieva svētību.

Māsa norāda, ka pāvests Francisks pēc ievēlēšanas, neskatoties uz visu, izskatījies priecīgs. «Viņa sejas izteiksme liecināja, ka sirds viņam ir pārpilna emociju,» viņa saka.

Ar izredzēto izšķīruši vecāki

Māsa par brāļa pusaudžu gadu attiecībām sakās neko nezinām. Savukārt viņa bērnības draudzene Amēlija norāda, ka attiecības izplēnējušas vecāku pretestības dēļ.

«Kad bijām jauni, viņš man uzrakstīja vēstuli, bet es neatbildēju. Gribēju, lai viņš pazūd no apvāršņa. Mans tēvs mani bija sitis tāpēc, ka biju uzdrīkstējusies uzrakstīt zīmīti zēnam. Viņš man vēstulē bija uzzīmējis māju ar sarkanu jumtu un rakstīja, ka tā ir māja, ko viņš man nopirks, kad mēs būsim precējušies. Pēc tam es viņu vairs nesatiku. Mani vecāki darīja visu, lai mēs nesatiktos. Man nav ko slēpt - mēs bijām bērni un tas, kas notika, bija pilnīgi nevainīgi. Domāju, ka viņš mani bildināja, jo gribēja sekot piemēram, ko redzēja savās mājās. Vai mēs bijām iemīlējušies? Tādā vecumā mīlestību vēl nepazīst - es mīlestību iepazinu, kad biju daudz vecāka,» atzīst Amālija.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu