Lielbritānijas pabalsti attur aizbraucējus no atgriešanās (160)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2015. gada Lielbritānija plāno atbalstīt strādājošos vecākus, kam ir vidēji ienākumi. Ja ģimenē abi vecāki strādā un ģimenē ir bērns, kurš nav sasniedzis piecu gadu vecumu, viņam nepieciešams nodrošināt pieskatīšanu. Tāpēc plānots izveidot vaučeru sistēmu, kas ļautu atbalstīt vecākus, atmaksājot piekto daļu izdevumu. Pabalstu sistēma ir viens no iemesliem, kas Britu salās dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos attur no atgriešanās dzimtenē, vēsta LR un LTV ziņu portāls.

Gada laikā summa nevarēs pārsniegt 1200 mārciņu. Rēķināts, ka no reformas iegūs 2,5 miljoni Lielbritānijas iedzīvotāju. Un tam plānots tērēt 720 miljonus mārciņu.

Bērnu lietu ministre Elizabete Trusa raidsabiedrībai BBC skaidroja:

«Visas ģimenes, kas 2015. gadā nav saistītas ar nodokļu kredītu un strādā, varēs saņemt 1200 mārciņas par katru bērnu, kas vēl nav sasniedzis piecu gadu vecumu,

kā atmaksu no saviem nodokļiem. Bet mūsu galvenās rūpes ir, lai gan zemo, gan vidējo ienākumu ģimenes var saņemt kaut ko no tā, ko maksā par savu bērnu. Šobrīd tie, kam ir zemākie ienākumi, var uz kaut ko pretendēt. Tie, kam ir vidēji ienākumi, līdz šim nav varējuši pretendēt uz atbalstu.»

Lielbritānijā darbojas sistēma - ja vecāki strādā vairāk nekā 25 stundas nedēļā un saņem minimālo algu, valsts apmaksā 80% no bērnudārza izmaksām, kas ir 800 mārciņu mēnesī. Lai turpinātu nodrošināt šo atbalstu, valdība plāno iepludināt 200 miljonus mārciņu.

Latvijā ģimenes valsts pabalsts par katru bērnu ir astoņi lati mēnesī.

Komentāri (160)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu