Par Venecuēlas prezidentu ievēlēts Nikolass Maduro (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis pašreizējais prezidenta pienākumu izpildītājs Nikolass Maduro no valdošās Apvienotās sociālistiskās partijas, preses konferencē paziņoja Nacionālās vēlēšanu padomes prezidente Tibisaja Lusena.

Maduro ir saņēmis 50,66% vēlētāju balsu, bet vairāku opozīcijas politisko spēku kopējais kandidāts labējais centrists Enrike Kapriless - 49,06% balsu. Pārējie pieci kandidāti ieguvuši ļoti maz balsu.

«Šie ir negrozāmie rezultāti, par kuriem ir lēmusi tauta,» paziņoja Lusena.

Kapriless svētdienas vakarā brīdināja, ka varas iestādēm esot plāns viltot šo vēlēšanu rezultātus. Viņš arī apgalvoja, ka dažos balsošanas iecirkņos esot bijuši mēģinājumi ļaut nobalsot jau pēc to slēgšanas.

Nacionālā vēlēšanu padome ir paziņojusi, ka

vēlēšanas notikušas visnotaļ mierīgā gaisotnē un nopietni pārkāpumi tajās nav konstatēti.

Sabiedriskās domas aptaujas pirms prezidenta vēlēšanām liecināja, ka tajās uzvarēs Maduro. Viņu par savu politisko mantinieku oktobrī pasludināja iepriekšējais prezidents kreisais populists Ugo Čavess, kurš pagājušajā mēnesī nomira ar vēzi.

Otrs populārākais pretendents uz prezidenta amatu bija Mirandas štata gubernators labējais centrists Enrike Kapriless, kurš ir vairāku opozīcijas politisko spēku kopējais kandidāts un zaudēja Čavesam iepriekšējās prezidenta vēlēšanās 2012.gada oktobrī.

Lielākā daļa aptauju liecina, ka Maduro varētu iegūt vairāk nekā 50% balsu, savukārt Kaprilesam prognozēja 40-45% balsu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu