Beļģijas katoļu baznīcai pērn 307 sūdzības par uzmākšanos nepilngadīgajiem (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas Romas katoļu baznīca 2012.gadā saņēmusi 307 sūdzības par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgajiem, trešdien paziņojusi baznīca.

Trīs ceturtdaļas no 307 sūdzībām saņemtas Flandrijas ziemeļos, kas ir dziļi katolisks reģions.

Lielākais vairums sūdzību iesniedzēju ir pieaugušie, kas sadūšojušies nākt atklātībā tikai pēc tam, kad baznīca pēdējos gados iekļuvusi pedofilijas skandālā un par aktuālu jautājumu kļuvušas kompensācijas cietušajiem.

Beļģijas katoļu baznīca ir viena no smagāk cietušajām pasaules mēroga skandālā par katoļu priesteru seksuālo varmācību pret bērniem.

2010.gada aprīlī Briges pilsētas bīskaps Rogers Vangeluve vēstulē atzinās, ka 13 gadus seksuāli izmantojis kādu zēnu, un atkāpās no amata.

Vangeluves atzīšanās izraisīja jaunu apsūdzību un atklājumu virkni, noskaidrojoties, ka kopš 50.gadiem Beļģijas katoļu baznīcā reģistrēti teju 500 pret bērniem pastrādāti seksuālas varmācības gadījumi un 13 upuri izdarījuši pašnāvību.

2011.gada septembrī aptuveni 70 Beļģijas katoļu baznīcas pedofilijas skandāla upuri iesūdzēja tiesā Beļģijas katoļu baznīcu un Vatikānu. Tā bija pirmā reize Eiropā, kad tiesvedība ierosināta pret baznīcas institūcijām.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu