Skotijas Baznīca atļauj mācītāja amatā kalpot homoseksuāļiem (70)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas Baznīca, balsojot pirmdien, atļāvusi mācītāja amatā turpmāk kalpot homoseksuāļiem. Šādu lēmumu baznīca pieņēmusi pēc vairāku gadu debatēm konservatīvo un liberālo draudžu starpā.

Baznīcas Ģenerālā asambleja apliecināja, ka joprojām spēkā ir «pašreizējā doktrīna un prakse attiecībā uz cilvēka seksualitāti», tomēr norādīja, ka tā nestāsies ceļā liberālajām draudzēm, kas no šīs izpratnes vēlas atteikties.

Sākotnēji tika plānots, ka sapulces dalībnieki balsos par kādu no trim priekšlikumiem, kas paredzēja vai nu atļaut homoseksuāļu ordināciju mācītāja amatā, aizliegt homoseksuāļu ordināciju, vai arī atļaut ordināciju, ļaujot atsevišķām draudzēm no tās atteikties.

Tomēr sapulce pieņēma ceturto priekšlikumu, kuru ierosināja sapulces vadītājs Alberts Bogls.

Viņš ierosināja «apstiprināt baznīcas vēsturisko un pašreizējo doktrīnu un praksi attiecībā uz cilvēka seksualitāti, tomēr atļaut tām draudžu valdēm, kas vēlas atteikties no šīs doktrīnas un prakses, tā arī darīt». Šis priekšlikums tika pieņemts ar 320 balsīm «par» un 282 balsīm «pret».

«Mēs paužam gandarījumu par šo Skotijas Baznīcas lēmumu, kas ir īpaši svarīgs daudziem seksuālo minoritāšu pārstāvjiem baznīcā, kā arī viņu draugiem un ģimenēm,» sacīja organizācijas «Equality Network» politikas koordinators Toms Frenčs.

«Tas ir pozitīvs solis uz priekšu vienlīdzīgākas sabiedrības virzienā un apliecina 21. gadsimta Skotijas progresīvās vērtības,» viņš norādīja.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu