Īrijā aizvien biežāk bez vecāku aprūpes paliek Latvijas bērni (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējo gadu laikā Latvijas vēstniecība Dublinā daudzkārt ir saskārusies ar situāciju, kad Latvijas valstspiederīgo nepilngadīgie bērni Īrijā palikuši bez vecāku aprūpes un nokļūst audžuģimenēs.

Vēstniecībā informēja, ka tā gan mēģina nodrošināt nepilngadīgo valstspiederīgo tiesību un interesēšu ievērošanu, gan palīdz ar reģistrēšanu pilsonībā un personu apliecinošu dokumentu iegūšanu.

Aizstāvot vismazāk aizsargāto valstspiederīgo personu jeb nepilngadīgo tiesības, 2011.gadā vēstniecība Īrijā sniedza palīdzību 30 gadījumos, bet 2012.gadā - 55 gadījumos. Šogad - jau vairāk nekā 20 gadījumos vēstniecībā ir vērsušies pēc palīdzības bez vecāku aprūpes palikušajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Aizvadītajā nedēļā vēstniecība Īrijā sadarbībā ar portālu «www.baltic-ireland.ie» tradicionāli jau piekto gadu svinēja Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kas visā pasaulē tiek svinēta 1.jūnijā. Šogad vēstniecības padomniece Vija Buša un portāla pārstāve Inguna Mieze tikās ar diviem Latvijas pilsoņiem, kuri ir uzņēmušies gādību par gandrīz divgadīgu latviešu meiteni, kas palikusi bez vecāku aprūpes Īrijā.

Tikšanās laikā ar pagaidu audžuģimeni tika izrunātas iespējas likumīgi iegūt aizbildņa statusu, kā arī iespējas reģistrēt Latvijas pilsoņiem Īrijā dzimušo bērnu par Latvijas pilsoni. Mazajai vēstniecības viesei un viņas pašreizējiem aprūpētājiem dāvanā bija sagādāts Latvijas karodziņš, kārumi un bērnu grāmatas latviešu valodā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu