Beļģijā vecāki 10 gadus spīdzina un pazemo savus bērnus (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Beļģijā sākusies tiesas prāva, kurā vecāki apsūdzēti savu četru bērnu 10 gadus ilgā spīdzināšanā un regulārā pazemošanā, raksta «Daily Mail».

Izmeklētāji tiesu informējuši, ka vecākus tur aizdomās sadistiskā rīcībā - bērni turēti ieslēgti, baroti pa caurumu sienā. Tāpat vecāki bērnus spīdzinājuši, imitējot slīcināšanu, un situši ar metāla mietiem un pātagām.

Tiek uzskatīts, ka trīs meitenītes un puisītis mocības bijuši spiesti izciest 10 gadus. Nakts laikā bērni tikuši ieslēgti vieni kādā istabā un baroti caur nelielu, sienā izsistu caurumu.

Policijai ir pierādījumi, ka neģēlīgais pāris bērnus mocījis, arī izmantojot elektrisku iekārtu, kas paredzēta mušu ķeršanai. Savukārt tēvs mēdzis urinēt bērniem sejā.

Divas meitenītes vecāki arī mēguši ieslodzīt ar suņu ekskrementiem pildītā koferī un grūstīt pa istabu.

Aizdomas par vecāku varmācību pirmo reizi radās jau 2003. gadā, kad Bironas pilsētas skolas darbinieki pamanīja, ka bērni regulāri skolā ierodas netīri un izskatās novārguši.

Lai gan skola brīdināja atbildīgās iestādes, tās neko nedarīja.

Bērni tagad ir 11 līdz 16 gadus veci, un rūpes par viņiem uzņēmušies sociālie dienesti.

«Šie vecāki ir sliktāki par bērnu slepkavu Marku Dutro, jo viņi darīja pāri paši saviem bērniem. Man kļūst nelabi, saprotot bērnu ciešanu apmēru un to, ka es neko nemanīju,» medijiem stāsta ģimenes kaimiņiene.

Advokāte tiesu informēja, ka abi vecāki jūtot nožēlu par izdarīto, kā arī tiesā iesniedza atvainošanās vēstuli, kas domāta nodošanai bērniem.

Pārim izvirzītas apsūdzības necilvēciskā attieksmē un draud 10 gadus ilgs cietumsods. Paredzams, ka prāva varētu noslēgties nākamajā nedēļā.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu