Ķīnas eksministram nosacīts nāvessods par kukuļņemšanu (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušajam Ķīnas dzelzceļa ministram Ļu Džidzjuņam pirmdien tika piespriests nāvessods, tā izpildi nosacīti atliekot uz diviem gadiem, par kukuļnemšanu liela mēroga korupcijas skandālā, vēstīja oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua».

2. tautas tiesa Pekinā atzina 60 gadus veco Ļu par vainīgu korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā un piesprieda sodu. Nosacīti nāvessodi Ķīnā parasti tiek aizstāti ar mūža ieslodzījumu.

Ļu tika iecelts par dzelzceļa ministru 2003.gadā, tika atcelts no šā amata 2012.gada februārī un vēlāk tika izslēgts no valdošās Ķīnas Komunistiskās partijas. Viņš ņēma kukuļus par piešķirtiem kontraktiem Ķīnas ātrgaitas vilcienu tīkla paplašināšanā.

Saskaņā ar aprīlī izvirzītu apsūdzību Ļu izmantojis savu dienesta stāvokli, lai palīdzētu 11 cilvēkiem iegūt paaugstinājumus amatā vai kontraktus, un laikā no 1986. līdz 2011. gadam saņēmis kukuļus, kuru kopējā summa ir 64,6 miljoni juaņu (5,8 miljoni latu).

Apsūdzībā bija teikts, ka Ļu ir atbildīgs par «milzu zaudējumiem sabiedriskajam īpašumam un valsts un tautas interesēm».

Ķīnas likumi paredz, ka nāvessodu var piespriest par kukuļņemšanu vairāk nekā 100 tūkstošu juaņu (8,9 tūkstošu latu) apmērā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu