Japāna pauž bažas par Lielbritānijas varbūtēju izstāšanos no ES (65)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japāna brīdinājusi Lielbritāniju, ka tās varbūtējā izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) apdraudētu desmitiem tūkstošu britu darba vietu japāņu firmās, vēsta «Sunday Times».

Kā norādīts Japānas valdības vēstulē Lielbritānijas Ārlietu ministrijai, japāņu kompānijas Lielbritāniju vērtē kā vārtus uz Eiropas tirgu un Tokija šobrīd noskaņota stiprināt attiecības ar ES «kā vēl nekad», tādēļ tā cer, ka Lielbritānijai arī turpmāk būs nozīmīga loma Eiropas Savienībā.

Vēstulē norādīts, ka Japāna Lielbritāniju kā ārējās tirdzniecības līderi uzskata par drošu partneri. Apvienotajā Karalistē, uztverot to kā ES kopējā tirgus dalībnieci, investējušas vairāk nekā 1300 japāņu firmas, izveidojot 130 000 darba vietas - vairāk nekā jebkurā citā Eiropas valstī.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons paudis apņēmību panākt, lai Apvienotās Karalistes dalības nosacījumi Eiropas Savienībā tiktu pārskatīti, un solījis līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību blokā.

Arī tāda tuva Lielbritānijas sabiedrotā kā ASV jau aicinājusi Londonu «neizolēties no ES».

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu