Kalifornijai nāksies veikt masveidīgu ieslodzīto atbrīvošanu (1)

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Augstākā tiesa piektdien atteicās uz laiku apturēt federālās tiesas rīkojumu atbrīvot tūkstošiem ieslodzīto no Kalifornijas cietumiem, lai tādējādi novērstu to pārapdzīvotību.

Federālās tiesas tiesnesis jau maijā izdeva rīkojumu līdz gada beigām 30 Kalifornijas pavalsts cietumos ieslodzīto skaitu samazināt par 9600 cilvēkiem. Štats jau vairākkārt centies panākt rīkojuma atcelšanu, atsaucoties uz sabiedrisko drošību, un pirms dažām dienām kalifornija vērsās Augstākajā tiesā, lūdzot uz laiku atlikt rīkojuma izpildi.

Tiesa jau 2011.gadā atstāja spēkā zemākās instances lēmumu, ar kuru tika noteikti ieslodzīto skaita griesti štata cietumos, kā arī apstiprināts termiņš, līdz kuram Kalifornijas labošanas iestādēm jāpanāk šo standartu ievērošana.

Maijā federālā tiesa uzdeva pavalstij līdz 31.decembrim panākt, lai Kalifornijas cietumu aizpildījums nepārsniegtu 137,5% no to plānotās ietilpības. Bez tam štatam uzdots par panākto progresu ziņot ik pa divām nedēļām. Pretējā gadījumā tam draud sankcijas par necieņas izrādīšanu tiesai.

Lai gan Augstākā tiesa atteicās apturēt federālās tiesas rīkojuma izpildi, trīs no tiesnešiem bija pretējās domās. Tiesnesis Antonins Skalija šo rīkojumu nosauca par «briesmīgu» un pauda pārliecību, ka daudzi no atbrīvotajiem ieslodzītajiem drīzumā pastrādās jaunus noziegumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu