Īrijā bezpajumtnieks nozog krucifiksu, lai izrotātu latviešu drauga kapu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Rchard

Par atteikšanos veikt tiesas piespriestos sabiedriskos darbus uz diviem mēnešiem aiz restēm nokļuvis vīrietis, kurš nozaga krucifiksu no Redemptoristu baznīcas Limerikā, lai ar to izrotātu sava mirušā latviešu drauga kapa vietu, raksta «Baltic Ireland».

35 gadus vecajam Markam Mukeiram, kurš dzīvo bezpajumtnieku patversmē Limerikā, tika piespriestas 60 stundas sabiedriskā darba par 1000 eiro vērta krucifiksa zādzību no baznīcas šā gada 24.aprīlī.

Policijai labi pazīstamais bezpajumtnieks, kurš ir hronisks alkoholiķis un kuram ir 12 iepriekšējas sodāmības, tiesā atzina savu vainu, un to apliecināja arī videonovērošanas kameras ieraksts.

Apsūdzētā advokāts paskaidroja, ka viņa klienta mērķis nav bijis gūt kādu materiālu labumu no zādzības, bet viņš vienkārši vēlējies izdaiļot sava mirušā latviešu drauga atdusas vietu, kurš bija miris bezpajumtnieku patversmē dažas dienas agrāk. Zādzības laikā apsūdzētais bijis alkohola reibumā un faktiski bija pametis vērtīgo artefaktu netālu no baznīcas.

Marks Mukeira bija devies uz Redemptoristu baznīcu

«dzēruma stāvoklī un dziļās skumjās, lai aizdegtu svecīti sava nesen mirušā drauga piemiņai», tiesā skaidroja aizstāvis.

Tiesnesis sēdē norādīja, ka vienkāršs koka krusts būtu tikpat cienījams apliecinājums drauga piemiņai kā greznais krucifikss.

Tiesa vispirms vainīgajam piesprieda sabiedrisko darbu, bet, tā kā viņš tiesas lēmumu nepildīja, tad sods tika mainīts pret diviem mēnešiem cietumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu