ASV aiztur mācītāju, kurš plānoja sadedzināt 3000 Korāna grāmatas (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Floridas štatā trešdien tika aizturēts skandalozs vietējais mācītājs, kurš plānoja sadedzināt gandrīz 3000 Korāna eksemplārus 2001.gada 11.septembra teroraktu gadskārtā, ziņoja ASV mediji.

61 gadu vecais mācītājs Terijs Džounss tika aizturēts Malberijas pilsētā pie Tampas. Viņam draud apsūdzības nelikumīgā degvielas pārvadāšanā un šaujamieroča atklātā nēsāšanā, vēstīja laikraksts «Orlando Sentinel».

Džounss brauca ar pikapu, kas vilka autopiekabi, kur lielā grilēšanas iekārtā bija sakrauti ar petroleju piesūcināti Korāna eksemplāri. Viņš bija paņēmis līdzi arī vairākas pudeles ar petroleju.

Akciju plāno saspringtā laikā

Džounsa plānotā Korānu dedzināšana būtu notikusi laikā, kad ir pastiprinājies saspīlējums Tuvajos Austrumos un ir iespējama ASV militāra rīcība pret Sīriju ķīmisko ieroču lietošanas dēļ.

Džounss savā interneta vietnē bija paziņojis par plāniem trešdien Tampas līča rajonā sadedzināt 2998 Korāna eksemplārus, pieminot 2001.gada 11.septembra teroraktu upurus. Džounss un palīgmācītājs Mārvins Saps tika aizturēti dažas minūtes pirms plānotās dedzināšanas.

Dedzināšanu plānojis arī iepriekš

Džounss, kurš ir mācītājs kādā protestantu draudzē Floridas štata Geinsvilas pilsētā, 2010.gadā draudēja dedzināt Korāna eksemplārus, bet vēlāk atteicās no šā nodoma, kas bija izraisījis musulmaņu sašutuma vētru pasaulē.

2011.gadā viņa draudzē tika sadedzināti vairāki Korāna eksemplāri. 2012.gadā Džounss aizstāvēja kristiešu ekstrēmistu ASV veidotu amatierfilmu «Innocence of Muslims» («Musulmaņu šķīstums»), kas pērn septembrī izraisīja plašus protestus musulmaņu pasaulē.

Džounsa plānotie un īstenotie pasākumi izraisīja vardarbīgus protestus Tuvajos Austrumos un Afganistānā, kuros gāja bojā cilvēki.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu