Atrasti vairāki tūkstoši viltotu Luvras muzeja biļešu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uz Beļģijas robežas konfiscēti pasaulslavenā Luvras muzeja biļešu viltojumi, kas ir «īsto biļešu perfekti kloni», paziņojis informācijas avots muzejā.

Tūkstošiem augstas kvalitātes viltojumu tika atrasti pie ķīniešu tūristiem. Francijas policija izmeklē iespējamo krāpšanu.

Pārbaude tika sākta tāpēc, ka pagājušajā mēnesī vairāki ķīniešu tūristi un gidi tika pieķerti ar viltotām ieejas biļetēm, teica avots Luvras muzeja iekšienē.

Pirmās biļetes bijušas rupji viltojumi, savukārt 14.augustā jau atrasti «ļoti labas kvalitātes, perfekti kloni mūsu biļetēm».

15.augustā muzejs iesniedza prasību tiesā.

«Turpmākajās dienās mēs atradām vēl vairāk viltojumu, taču neesam tādus vairs uzgājuši kopš 26.augusta,» informēja avots. «Mēs esam ļoti uzmanīgi, jo šīs biļetes ir derīgas gadu.»

Policija saistībā ar viltojumiem nopratinājusi vairākus gidus, taču vēl nav uzrādīta neviena apsūdzība.

Beļģijas muita paziņojusi Francijai, ka no Ķīnas sūtītā paciņā atradusi aptuveni 3600 viltotu ieejas biļešu Luvras muzejā.

Luvra, kas ir mājvieta tādiem slaveniem mākslas darbiem kā «Mona Liza» un «Milosas Venēra», ir viens no populārākajiem Parīzes tūrisma objektiem. Ik gadu to apmeklē aptuveni deviņi miljoni cilvēku.

Biļetes uz muzeja pastāvīgo kolekciju maksā no 11,60 līdz 13,60 eiro (no 8,20 līdz 9,60 latiem).

Aprīlī Luvras muzeju uz vienu dienu nācās slēgt, jo darbinieki sarīkoja streiku ārkārtīgi agresīvo kabatzagļu dēļ, kas uzdarbojas muzeja teritorijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu