Lielbritānijas premjerministrs Kamerons mudina skotus saglabāt «unikālo savienību» (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons svētdien, kad līdz Skotijas neatkarības referendumam ir palicis nedaudz vairāk par gadu, mudināja skotus saglabāt «unikālo valstu savienību».

«Pēc gada no šī brīža cilvēki, kas dzīvo Skotijā, izdarīs izvēli, kas radikāli izmainīs viņu zemi uz viesiem laikiem,» sacīja Kamerons. «Skotijas nākotne būs Skotijas rokās.»

Skotijā 2014.gada18.septembrī notiks referendums, kurā balsotājiem būs jāatbild uz jautājumu - «vai Skotijai ir jākļūst par neatkarīgu valsti».

Ja vairums skotu atbildēs ar «jā», tas nozīmēs, ka politiskā savienība ar Angliju, kas pastāvējusi kopš 1707.gada, beigs pastāvēt.

Vēsturiskais balsojums būs Skotijas «tikšanās ar likteni», norādīja premjers.

«Es no sirds ceru, ka Skotija izšķirsies par palikšanu mūsu Apvienotajā Karalistē. Tas, kas mums ir, strādā un strādā labi,» piebilda Kamerons.

«Mums ir unikāla valstu savienība. Tā ir arī tautu savienība. Un kopā mēs esam panākuši daudz.»

Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds uzskata - ja neatkarības piekritēji uzvarēs, Skotijai finansiāli klāsies labāk, turklāt valsts varēs pieņemt lēmumus, kas labāk pārstāv tās iedzīvotāju intereses.

Tiesa gan, patlaban tikai trešā daļa no Skotijas 5,5 miljoniem iedzīvotāju plāno referendumā balsot par labu Skotijas neatkarībai, liecina sabiedriskās domas aptaujas.

31% atbalsta Skotijas neatkarību, bet 59% - «status quo» saglabāšanu, konstatēts pētījumu centra «Ipsos MORI» un laikraksta «The Times» maijā veiktās aptaujas rezultāti.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu