Par eiropiešu nolinčošanu Madagaskarā aizturēti 26 cilvēki (28)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par divu eiropiešu un viena vietējā iedzīvotāja nolinčošanu Madagaskarai piederošajā Nusi Be salā aizturēti 26 cilvēki, paziņoja Madagaskaras policija.

Tūristu iecienītajā salā vietējo iedzīvotāju pūlis ceturtdien dzīvus sadedzinājis divus eiropiešus, kā arī vienu vietējo, kuri tika turēti aizdomās par cilvēka orgānu kontrabandu.

Slaktiņu izraisīja baumas vietējo iedzīvotāju vidū pēc kāda puisēna nāves. Astoņus gadus vecais zēns pazuda pirms nedēļas, bet ceturtdien viņa mirstīgās atliekas atrastas pludmalē. Zēna līķim nebija ģenitāliju un atvērts vēdera dobums, kas izraisīja baumas par orgānu tirdzniecību.

Satrakotie vietējie iedzīvotāji vispirms ieņēma policijas iecirkni, uzskatot, ka tur atrodas zēna slepkavas. Policisti atbildē atklāja uguni, nogalinot divus cilvēkus.

Pēc tam Nusi Be salā izplatījās baumas, ka vainīgi ārzemnieki, un satrakotie iedzīvotāji sagrāba divus eiropiešus - vienu Francijas pilsoni un vienu cilvēku ar Francijas un Itālijas dubultpilsonību -, sadedzinot viņus dzīvus.

Notikumu vietā uzņemtajās fotogrāfijās un videoierakstos redzams, ka slaktiņā piedalījās aptuveni 100 cilvēki, kuru vidū redzams vismaz viens bruņots likumsargs uniformā.

Pēc tam satrakotais pūlis sagūstīja un sadedzināja arī mirušā zēna tēvoci.

Kaut arī vietējie iedzīvotāji žurnālistiem apgalvoja, ka visi nolinčotie pirms tam atzinuši savu vainu pedofilijā un slepkavībā, ierakstos no notikumu vietas dzirdams, ka viens no upuriem uzstāj uz savu nevainību.

Francijas un Itālijas Ārlietu ministrijas brīdinājušas Madagaskarā dzīvojošos savus pavalstniekus neatstāt mājas un izvairīties no tikšanās ar cilvēku pūļiem.

    Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu