Protestētājs pienaglo sēkliniekus pie Sarkanā laukuma bruģa (149)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu performanču mākslinieks Pjotrs Pavļenskis svētdien Maskavas Sarkanajā laukumā izģērbies kails un ar naglu pienaglojis savus sēkliniekus pie bruģa.

Kā liecina portālā «Grani.ru» publicētais Pavļenska paziņojums, viņš tādā veidā protestējot pret Krievijas sabiedrības apātiju attiecībā uz to, ka Krievija pārvēršas par «policejisku valsti».

Virknē Krievijas mediju publicēts videoieraksts, kurā redzama Pavļenska «performance» pie Ļeņina mauzoleja. Brīdi vēlāk viņu ar palagu apsedza policisti. Pavļenskis ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nogādāts Maskavas slimnīcā, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība, bet pēc tam viņš apcietināts un nogādāts policijas iecirknī.

29 gadus vecais Pavļenskis jau iepriekš rīkojis vairākas šokējošas akcijas, protestējot pret pilsonisko tiesību ierobežošanu Krievijā.

Pagājušā gada jūlijā viņš sev aizšuva lūpas, protestējot pret «Pussy Riot» dalībnieču ieslodzīšanu cietumā, savukārt šā gada maijā viņš aizturēts Sanktpēterburgā, kur viņš protestēja pie pašvaldības ēkas, kails ietinoties dzeloņdrātīs.

Komentāri (149)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu