Premjers: Ukraina vēl arvien vēlas noslēgt asociācijas līgumu ar ES (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina vēl arvien vēlas noslēgt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES), lai gan valdība pagājušonedēļ nolēma apturēt sagatavošanās darbus šī līguma parakstīšanai, trešdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs.

«Es atbildīgi paziņoju, ka sarunu process par asociācijas līguma parakstīšanu turpinās, un darbs valsts tuvināšanai Eiropas standartiem neapstājas nevienu dienu,» Azarovs sacīja valdības sēdē.

Premjers atzīmēja, ka Ukraina vēl ir sarunu procesā un paliek arī ES Austrumu partnerības projektā. Radušos situāciju tā izmanto, lai turpinātu pilnveidot likumdošanu un demokrātiskos standartus, kā arī paaugstināt savas ekonomikas konkurētspēju, sacīja Azarovs.

«Mūsu sabiedrībā nebūs šķelšanās, jo mēs negrasāmies mainīt mūsu kursu uz eirointegrāciju,» piebilda Azarovs.

ES amatpersonas bija cerējušas, ka asociācijas līgums tiks parakstīts ES Austrumu partnerības samitā, kas ceturtdien un piektdin notiks ES prezidējošās valsts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Ukrainas valdība pagājušo ceturtdien nolēma apturēt sagatavošanās darbus asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu parakstīšanai ar ES. Ukrainas valdība lēmumu skaidroja ar vēlmi paplašināt tirdzniecības attiecības ar Krieviju, kas ir paudusi neapmierinātību ar Ukrainas tuvināšanos ES.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu