Lietuvas «Maxima» nekomentē, vai Jasinsks turpinās darbu grupā (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuvas mazumtirgotājs «Maxima Grupe» pagaidām neatklāj, vai Gintars Jasinsks, kas ceturtdien par neatbilstošiem izteikumiem tika atlaists no meitasuzņēmuma Latvijā «Maxima Latvija» vadītāja amata, turpinās darbu grupā.

«Detalizētāku informāciju varēsim sniegt kaut kad vēlāk, varbūt nākamajā nedēļā,» sacīja «Maxima Grupe» tēla un komunikācijas centra vadītājs Ģiedris Juozapavičs.

Viņš arī neatbildēja, kas Jasinska vietā kļūs par «Maxima Latvija» valdes priekšsēdētāju.

Ar pašu Jasinsku piektdien sazināties neizdevās.

Jau ziņots, ka 21.novembra vakarā sagruva lielveikala «Maxima» jumts, paņemot 54 cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki desmiti tika nogādāti slimnīcā. Cilvēku meklēšana gruvešos turpinājās vairākas dienas.

«Maxima» pārstāvji savu vainu notikušajā neredz.

Nedēļu pēc «Maxima» jumta sagrūšanas, ceturtdien preses konferenci sasauca «Maxima Latvija» valdes loceklis Jasinsks. Jautāts, vai pēc šīs traģēdijas viņam nebūtu jāatkāpjas, Jasinsks atbildēja ar pretjautājumu «Kāpēc?

Atkāpjas tie, kuri jūt reālu atbildību. Es varu cilvēkiem skatīties acīs,» sacīja Jasinsks.

Viņš teica, ka par darbiem uz «Maxima» veikala jumta atbild projekta attīstītājs «Homburg». Viņš arī atzīmēja, ka neviena no būvniecību kontrolējošām iestādēm nav aizliegusi vai ierobežojusi būvniecību uz ēkas jumta, kā arī veikals nesaņēma nevienu brīdinājumu par iespējamajiem riskiem.

Nosoda Jasinska izteikumus

Jasinska izteikumus nosodīja Latvijas Ārlietu ministrija un izsauca paskaidrojumus sniegt Lietuvas vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs tādus izteikumus nosauca par nepieņemamiem, bet Valsts prezidents Andris Bērziņš paziņoja, ka par to runās ar savu Lietuvas kolēģi Daļu Grībauskaiti.

Sociālajos tīklos pašlaik tiek izplatīta arī vēstule, kas adresēta Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei, lūdzot izmantot savu ietekmi, lai nepasliktinātos starpvalstu attiecības uzņēmēja rīcības dēļ.

Lietuvas ziņu portālos, kur arī Jasinska izteikumi izpelnījās nosodījumu, viņš vēlāk apgalvoja, ka ir nepareizi saprasts.

Saistībā ar traģēdiju trešdien par demisiju paziņoja Latvijas premjerministrs.

Lietuvas mazumtirdzniecības grupas uzņēmums «Maxima Latvija» ir viens no lielākajiem Latvijas mazumtirgotājiem.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu