Sīrijas nemiernieki ieņem kristiešu pilsētu Maalulu (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas nemiernieki, tostarp džihādistu grupējumi, pirmdien ieņēma vēsturisko kristiešu pilsētu Maalulu uz ziemeļiem no Damaskas, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Nemiernieki uzbrukumā pilsētai ripināja pa kalniem lejup ar sprāgstvielām pildītas riepas un sasniedza pilsētas centru pēc trīs dienu ilgām intensīvām kaujām. Apkaimes rajonos vēl turpinās cīņas starp nemierniekiem un valdības spēkiem.

Maalula, kur pirms Sīrijas pilsoņkara bija pieci tūkstoši iedzīvotāju, tiek uzskatīta par simbolu senajai kristiešu klātbūtnei Sīrijā. Tās iedzīvotāji ir starp nedaudzajiem visā pasaulē, kuri vēl runā aramiešu valodā, kas bija Jēzus Kristus valoda.

Kaujas par Maalulu notika, Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam cenšoties iegūt kontroli pār vairākām pilsētām un ciemiem pie stratēģiski svarīgās Damaskas-Homsas automaģistrāles.

Pilsētas ieņemšanā piedalījās vairāki grupējumi, tostarp ar «Al Qaeda» saistītā «Nusras fronte». Pēc iebrukuma šajā pilsētā nemienieki nolaupīja 12 sīriešu un libāniešu mūķenes no pareizticīgo klostera, ziņoja Vatikāna radio, atsaucoties uz Svētā Krēsla nunciju Sīrijā Mario Dzenari.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja, ka nemiernieki iebrukuši Martaklas pareizticīgo sieviešu klosterī, kas atrodas Maalulas centrā. Šajā klosterī mīt apmēram 40 mūķeņu un bāreņu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu