Ukrainā smagi piekauta opozīciju atbalstoša žurnāliste (162)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji trešdien netālu no Kijevas brutāli piekāvuši pazīstamo žurnālisti un Eiromaidana protestu kustības aktīvisti Tatjanu Čornovilu, pavēstīja Kijevas apgabala milicija.

Papildināta visa ziņa.

«Incidents noticis naktī ap plkst.1.30. Atbilstoši provizoriskajai informācijai Čornovila brauca savā personīgajā automašīnā, kad viņai ceļu negaidīti «nogrieza» nezināma automašīna, no kuras izkāpa vairāki vīrieši. Nezināmie izvilka Čornovilu no šofera vietas, piekāva, bet pēc tam iemeta ceļmalas grāvī,» teikts milicijas paziņojumā.

Žurnāliste pati izsaukusi miliciju. Ārsti viņai konstatējuši smadzeņu satricinājumu. Par notikušo ierosināta krimināllieta.

Pie Ukrainas Iekšlietu ministrijas trešdien notiek protesta akcija pret žurnālistes piekaušanu. Piketā piedalās aptuveni 1000 cilvēku. Akcijas dalībnieki pieprasa iekšlietu ministra Vitālija Zaharčenko atkāpšanos.

Nule kā izdevumā «Ukrainska Pravda» bija publicēta Čornovilas fotoreportāža «Šeit dzīvo bende! Iekšlietu ministra Vitālija Zaharčenko īpašums». Publikācijā bija vēstīts par ēku kompleksu, kas patlaban tiek būvēts un kas esot paredzēts iekšlietu ministram.

Opozīcijas partijas «Batkivščina» («Tēvzeme») parlamenta deputāts un bijušais Kijevas milicijas priekšnieks Vitālijs Jarema radio «Brīvība» sacīja, ka Čornovila incidentu saista ar savu aktīvo sabiedrisko darbību.

«Viņa sarunā paskaidroja, ka pēdējo dienu laikā vairākkārt apmeklējusi ģenerālprokurora [Viktora] Pšonkas un iekšlietu ministra Zaharčenko dzīvesvietas, un viņa saista šos notikumus tieši ar savu sabiedriskās aktīvistes darbību,» sacīja deputāts.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs pieprasījis nekavējoties izmeklēt uzbrukumu žurnālistei.

«Milicija patlaban izmeklē vairākas versijas saistībā ar uzbrukumu Tatjanai Čornovilai. Viena no tām - provokācija,» teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā. «Kā ir kļuvis zināms izmeklēšanas komandai, aktīviste vairākkārt palikusi pa nakti [protestētāju ieņemtajā Kijevas] Arodbiedrību namā un vienmēr pārvietojusies citu cilvēku pavadībā. Uzbrukuma naktī viņa bija viena, tāpēc, iespējams, uzbrucēji to arī ir izmantojuši.»

Komentāri (162)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu