Diktatora Čenuna tēvoča nāvessods: dzīvu saplosa suņu bars (297)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītā gada nogalē tapa zināms, ka no amatiem komunistiskajā Ziemeļkorejā atstādināts viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem valstī - pašreizējā diktatora Kima Čenuna tēvocis Čanans Sonthēks. Pēcāk viņam tika piespriests nāvessods. Atklājies, ka Sonthēku un vairākas citas amatpersonas pēc Čenuna rīkojuma saplosīja suņu bars, raksta «Daily Mail».

Sargi nežēlastībā kritušajam Stonhēkam likuši izģērbties kailam, tad viņš un pieci viņa politiskie palīgi tikuši iedzīti lielā būrī, kur viņiem uzrīdīti 120 badā turēti suņi.

Necilvēcīgajā nāvessoda izpildē nolūkojies pats Kims Čenuns un vēl 300 augstas valsts amatpersonas. Eksekūcija ilgusi aptuveni stundu.

Oficiāli 67 gadus veco Stonhēku apsūdzēja korupcijā, kā arī sazvērestības perināšanā pret valsts līderi. Pētnieki savukārt šo uzskata par «politisko tīrīšanu», Čenunam cenšoties atbrīvoties no tēva Kima Čenira valdošā režīma laikā ietekmi guvušām amatpersonām. Savulaik Stonhēks uzskatīts par otru ietekmīgāko cilvēku komunistiskajā Ziemeļkorejā.

Par notikušo brutalitāti šonedēļ ziņo Ķīnas laikraksts «Wen Wei Po». Saskaņā ar avotu sniegto informāciju suņu bars nāvessoda izpildei tika gatavots, trīs dienas turot dzīvniekus badā.

Šāda nāvessoda izpilde Ziemeļkorejā nav ierasta prakse. Parasti politiskās izrēķināšanās upuri un par dažādiem noziegumiem pret režīmu apsūdzētie tiek nogalināti nošaujot.

Tiek uzskatīts, ka Čenuna klātbūtne nāvessoda izpildē plānota kā brīdinājums arī citām režīma amatpersonām. Ziemeļkorejas kaimiņvalstu izlūkdienesti ziņo, ka nežēlastībā pēdējā laikā krituši arī atsevišķi citi Kima Čenuna ģimenes locekļi, no kuriem daļa nosūtīta uz darba nometnēm.

Komentāri (297)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu