Ukrainas eksministrs Lucenko ievainots sadursmēs ar specvienību (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laptiiev Artem (Facebook)

Bijušais Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko, kurš tagad vada kustību «Trešā Ukrainas republika», sestdienas naktī Kijevā tika ievainots sadursmē ar milicijas īpašo uzdevumu vienību «Berkut» un tagad atrodas reanimācijā kādā Kijevas klīnikā, paziņoja viņa kustības preses dienests.

«Jurijs Lucenko ir hospitalizēts vienā galvaspilsētas klīnikā. Saskaņā ar provizorisku informāciju ārsti pēc tomogrāfijas diagnosticēja slēgtu galvaskausa un smadzeņu traumu, smadzeņu satricinājumu un trīs zemādas hematomas, un uzlika uz galvas šuvi trīs centimetru garumā. Pašlaik politiķis atrodas reanimācijā. Viņš ir pie samaņas,» teikts šajā paziņojumā.

Lucenko sieva Irina sacīja, ka vīrs mēģinājis novērst sadursmi starp «Berkut» un opozīcijas altīvistiem, kad sestdienas naktī Uzvaras prospektā aktīvisti bloķēja autobusus ar «Berkut» dalībniekiem.

Lucenko ir viens no vairākiem aktīvistiem, kas tika ievainoti šajās sadursmēs ar «Berkut» Kijevā.

Kijevas pilsētas administrācijas Veselības aizsardzības departaments informēja, ka 11 šajās sadursmēs cietuši cilvēki tika aizvesti ar ātrās palīdzības transportu uz Kijevas pilsētas 17.klīnisko slimnīcu un Kijevas apgabala slimnīcu. Divi no šiem cilvēkiem tika hospitalizēti, pieci atteicās no hospitalizācijas, un vēl četriem bija nenozīmīgi miesas bojājumi un hospitalizācija nebija vajadzīga.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka sadursmēs ar mītiņotājiem cietuši apmēram 20 «Berkut» dalībnieku.

Kijevas prokuratūra paziņoja, ka pēc ziņām par «Berkut» lietotu spēku un Lucenko ievainošanu ir sākusi kriminālizmeklēšanu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Sadursmes notika pie Kijevas Svjatošinskas rajona tiesas un rajona iekšlietu nodaļas pēc tam, kad trim ukraiņu nacionālistiem piektdien tika piespriests sešu gadu cietumsods par plāniem 2011.gadā uzspridzināt Ļeņina pieminekli.

Pēc šī sprieduma pasludināšanas demonstranti bloķēja autobusus ar «Berkut» dalībniekiem. Situācija saasinājās, kad demonstranti apmētāja autobusu vējstiklus ar krāsu un sāka kustināt šos autobusus.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu