Publisko attēlus, kā ASV karavīri Irākā dedzina cilvēku līķus (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta medijos publicētas šokējošas fotogrāfijas, kurās redzams, kā ASV karavīri sadedzina nogalinātu irākiešu līķus un pozē kamerām pie izdegušām mirstīgajām atliekām un kauliem, raksta «Daily Mail».

Tiek ziņots, ka fotogrāfijas varētu būt uzņemtas Fallūdžā 2004. gadā.

Bildes sākotnēji publicētas vietnē TMZ. No kopumā 41 fotogrāfijas, kas ir vietnes rīcībā, daudzas esot pārāk šausminošas, lai tās publicētu.

TMZ publiskojis šausminošas bildes

TMZ fotogrāfijas iesniedzis arī ASV varas pārstāvjiem. Pentagons sācis izmeklēšanu, norādot, ka pirms tam tā rīcībā neesot bijusi informācija par šādiem pārkāpumiem.

Bildēs redzams, kā ASV karavīri ar degvielu aplej irākiešu līķus un tos aizdedzina, un pozē bildēm ar izdegušajiem skeletiem fonā. Mirušo atliekas arī tikušas izbarotas suņiem.

TMZ lēš, ka kopumā fotogrāfijās redzamas vismaz 12 cilvēku mirstīgās atliekas.

ASV Aizsardzības departaments paziņojis, ka bildes liek domāt par iespējamiem nopietna rakstura pārkāpumiem. Pie tam šādos gadījumos noziegumiem neesot noilguma, kas nozīmē, ka vainīgie varētu nonākt tiesas priekšā un viņiem draudētu cietumsods, pat ja karavīri no armijas jau atvaļinājušies.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu