Cietušo skaits Kijevas sadursmēs pārsniedzis 200 (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien un naktī uz pirmdienu vardarbīgajās sadursmēs Kijevā cietuši vairāk nekā 200 cilvēku, informē Ukrainas Iekšlietu ministrija un Kijevas pilsētas dome.

(Papildināts viss teksts.)

Līdz pirmdienas rītam pēc medicīniskās palīdzības bija vērsušies 103 demonstranti, no tiem 42 hospitalizēti.

Trīs demonstrantiem ir izsistas acis, pavēstījis Kijevas administrācijas veselības aizsardzības departamenta direktors Vitālijs Moherevs. Vēl kādam protestētājam, kuram rokā eksplodējusi petarde, nācies amputēt plaukstu.

Starp svētdien cietušajiem ir arī četri žurnālisti.

Tikmēr Iekšlietu ministrija ziņo, ka nemieros ievainoti aptuveni simts likumsargi, no tiem slimnīcā ievietots 61.

Aizturēti 20 nemieru cēlāji.

Tikmēr sadursmes «Dinamo» stadiona apkārtnē pirmdien atsākušās ar jaunu sparu. Tur pulcējušies aptuveni 500 protestētāju, un viņu skaits turpina augt.

Pie «Dinamo» stadiona aktīvisti sākuši būvēt barikādes.

Opozīcijas aktīvisti apmētā miliciju ar akmeņiem, savukārt milicijas īpašo uzdevumu vienību kaujinieki atbild ar trokšņa granātām, asaru gāzi un gumijas lodēm.

Viena no gumijas lodēm trāpījusi Ukrainas televīzijas «Piektā kanāla» operatora kamerā. Kā apgalvo paši žurnālisti, tā jau esot otrā reize pirmdien, kad milicijas īpašo uzdevumu vienības «Berkut» kaujinieki mēģina trāpīt «Piektā kanāla» filmēšanas grupai.

Sašauts arī «Radio Brīvība» žurnālists, kuram izdevies nofilmēt, kā milicis uz viņu tēmē.

Pirmdienas rītā milicija piekāvusi un aizturējusi arī citu «Radio Brīvība» filmēšanas grupu.

Tikmēr no Odesas saņemtas ziņas, ka tur kopš svētdienas opozīcijas aktīvisti bloķējuši iekšlietu karaspēka bāzi, lai neļautu karavīriem doties uz Kijevu.

Sadursmes sākās svētdienas pēcpusdienā, kad pēc tradicionālās «Tautas večes» Brīvības laukumā daļa opozīcijas aktīvistu devās uz parlamenta - Augstākās Radas - ēku. Pie stadiona gājienu, kurā piedalījās aptuveni 20 000 cilvēku, sagaidīja milicijas un iekšlietu karaspēka ķēdes, kas atteicās demonstrantus laist tālāk.

Ukrainas iekšlietu ministrija pirmdien paziņojusi, ka parlamenta deputāti, kas pārstāv opozīciju, apbruņojot Brīvības laukumā esošos protestētājus un dalot tiem mietus ar metāla uzgaļiem. Ministrija uzsvērusi, ka tas esot pielīdzināms «bruņotu formējumu» veidošanai.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu