ANO ģenerālsekretārs aicina Ukrainu atturēties no vardarbības (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns aicinājis Ukrainas konfliktējošās puses atturēties no vardarbības eskalācijas un sēsties pie sarunu galda.

«Ģenerālsekretārs ar bažām turpina sekot līdzi situācijas attīstībai Ukrainā. Viņš atkārtoti aicina puses izvairīties no tālākas vardarbības eskalācijas un aicina atbalstīt vārda brīvības un mierīgas pulcēšanās demokrātiskās vērtības. Ģenerālsekretārs vēršas pie pusēm ar lūgumu piedalīties dialogā un atgādina par nepieciešamību rast savstarpēju sapratni starp ukraiņiem par viņu valsts nākotnes ceļu,» teikts ANO mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka svētdien un naktī uz pirmdienu vardarbīgās sadursmēs Kijevā cieta vairāk nekā 200 cilvēku un saspringta situācija saglabājas arī šobrīd.

Kopš 21.novembra, kad Kijeva paziņoja, ka atsakās no sadarbības līguma parakstīšanas ar ES, Kijevā nerimst opozīcijas protesta akcijas, kuru mērogi pat pārsnieguši demonstrācijas, kas tika pieredzētas tā dēvētās Oranžās revolūcijas laikā.

Svētdien Neatkarības laukumā galvaspilsētas centrā pulcējās aptuveni 50 000 demonstrantu, bet protestu apogeja brīdī, 8.decembrī, kad tika nogāzts lielinieku režīma pirmā vadoņa Ļeņina piemineklis, Kijevas ielās izgāja 800 000 cilvēku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu